غذاهای ارگانیک

 

استفاده از کمپوست جهت کاهش بیماریهاي گياهان در كشاورزي ارگانيك

 در كشاورزي ارگانيك کمپوست ها علاوه بر بهبود مواد مغذی خاک ، مشکلات بیماری‌ها را نیز کاهش می دهند. این کاهش بدلیل وجود میکروارگانیسم های زنده ای که در کمپوست وجود دارد و برای جذب غذا با میکروارگانیسم های بیماریزای رقابت می کنند. و باعث تولید موادی می شوند که آنها را آنتی بیوتیک می نامند. این آنتی بیوتیک‌ها باعث کاهش عوامل بیماریزا گردیده و رشد این عوامل را متوقف می کند و یا اینکه انگل های بیماریزا را کاهش می دهند. این کار به طور غیر مستقیم بر سلامتی محصولات اثر می گذارد.

در شهریانگ در شمال ویتنام، کشاورزان از کمپوست در خاکهای آلوده به باکتری عامل پژمردگی(Wilt ) استفاده می کنند. در تجربه عملی کشاورزان، آنها دریافتند که گوجه در زمینهای حاوی کمپوست بهتر و سریعتر رشد می کنند و همچنین باعث کاهش شیوع بیماریهای در کرتهاي مورد استفاده مي گردد.

مواد ارگانیک خاک:

در کنار مواد معدنی، خاک حاوی مقادیر زیاد یا کم هوموس و مواد ارگانیک است. که در نتیجه تجزیه بیوماس بوجود می آید. در اغلب خاکهای کشاورزی مناطق گرم این ماده درصد کمی از خاک را تشکیل می دهد. و بیوماس کلاً یک درصد کل مواد جامد خاک را تشکیل می‌دهد. این ماده برای باروری خاک بسیار مهم است. مواد ارگانیک بطور کلی در سطح بالای خاک وجود ندارد که علت آن فرآیند تبدیل متداوم مواد و موجودات زنده در سطح خاک است . قسمت فعال مواد ارگانیک خاک با ارگانیسم های خاک تجزیه می شوند. و ساختارهایی می‌تواند به فرم بسیار پایدار هوموس تبدیل گردد. این ماده در خاک برای مدت طولانی باقی می ماند. مواد ارگانیک پایدار خاک یا هوموس به تقویت ساختار خاک بسیار کمک می کند.

 

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۱/٢۱ - مهدی ابراهیمی