غذاهای ارگانیک

 

روشهاب ضدعفوني بذور در كشاورزي ارگانيك:


تمام بذور باید بر علیه هرگونه آلودگی میکروبی (بیماری مرگ بذر) و بر علیه آفات و بیماری‌هایی که در خاک هستند و می توانند به بذور حمله کنند بايد محافظت گردند.
سه روش عمده برای درمان بذور بصورت ارگانیک در خاک وجود دارد:
1- فیزیکی : استریلیزه کردن بذور در آب گرم (بطور معمول 50- 60 درجه سانتیگراد)
2- گیاهی: پوشش دار کردن بذور با یک لایه از عصاره های گیاهی مانند پودر سیر.
3- بيولوژيكی: پوشش دار کردن سطح بذور با یک لایه از ضد قارچ‌ها
هنگامی که بذرها از شرکت‌های فروشنده خریداری می کنید به نوع ضد عفوني بذور توجه کنید زیرا استفاده از مواد شیمیایی در کشاورزی ارگانیک جایز نیست.

مثال: درمان بذر با عوامل بیولوژیکی
بذور را می توان با یک سری از عوامل بیولوژیکی پوشش دار کرده، این عوامل بر ضد قارچ‌ها یا باکتری‌ها فعالیت می کنند و همچنین بر علیه میکروب‌های بیماریزای خاک فعال هستند.
یک مثال در این مورد استفاده از باکتری باسیلوس سابتیلوس است که برای از بین بردن تعدادی از میکروب‌های بیماریزا مانند فوزاریوم، پیتیوم و ریزوکتونیا فعال هستند که این باکتریها باعث خفگي گياه و مرگ ريشه  می شوند . این باکتری در دامنه وسیعی از گیاهان مانند سویا، بادام زمینی ،گندم، پنبه و محصولات غذایی لگومینوز موثر است. اندامهای آنتاگونیست قارچها رشد کرده و زیاد شده و در نواحی اطراف ریشه به رشد خود ادامه می دهند. و آنها با عوامل بیماریزا که به ریشه های اصلی حمله کرده مبارزه می‌کنند و خطر حمله و آلودگی میکروبی را کاهش می دهند.

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۱/٢٠ - مهدی ابراهیمی