غذاهای ارگانیک

 

مدیریت آفات و بیماریها در كشاورزي ارگانيك

         مدیریت آفات و بیماریها هر یک دارای دامنه فعالیت هایی هستند که همدیگر را پوشش می دهند. اغلب کارهای مدیریتی فعالیت‌ ‌های درازمدت بوده که هدف آنها پییشگیری از آفات و بیماریهای موثر بر محصولات است . این گونه مدیریت ها غالباً برای از بین بردن آفات و کم کردن بیماریها متمرکز می شوند. در سوی دیگر کنترل فعالیت کوتاه مدتی است که بر روی کشتن آفات و از بین بردن بیماریها تاکید دارد.
در کشاورزی ارگانیک بیشتر بدنبال یافتن علل مشکلات بوجود آمده توسط آفات و بیماریها هستند تا اینکه علائم ظاهری را درمان کنند . بنابراین مدیریت پیشگیری بر درمان و کنترل عوامل تقدم دارد.

• گیاهان سالم موثرترین راه غلبه بر آفات و بیماریها هستند.
• کارهای مدیریتی برای پیشگیری از آفات و بیماریها بسیار موثر است.
• کارهای درمانی و معالجه را باید بعنوان گزینه آخر انجام داد.

عواملی که بر سلامت گیاهان اثر دارد؟
گیاهان سالم کمتر در معرض هجوم آفات و بیماریها قرار می گیرند. بنابراین هدف اصلی کشاورز باید سالم نگهداشتن گیاهان باشد. برای سلامت نگاه داشتن گیاهان عکس العمل متقابل بین موجودات زنده و محیط زیست گیاهان بسیار مهم است.  در شرایط مناسب مکانیزمهای خود گیاه بر علیه آفات و بیماریها کافی است. و به همین علت است که مدیریت خوب اکوسیستم ها در کاهش آفات و بیماری‌ها موثر است.
گونه هایی که دارای مکانیزم‌های موثرتری هستند خطر آلوده شدن کمتری دارند.
شرایط سلامت بودن گیاهان بستگی شدیدی به میزان باروری خاک دارد. هنگامی که تغذیه گیاه کاملاً متعادل است ، گیاهان قوی تر شده و کمتر به آلودگی دچار خواهند شد . شرایط آب و هوایی مانند دمای مناسب و ذخیره آب کافی ، فاکتورهای دیگری هستند که بر سلامتی گیاه اثر دارد. اگر یکی از این شرایط منا سب نباشند، گیاهان دچار تنش می شوند. این تنش ها باعث ضعیف شدن مکانیزم دفاعی گیاهان شده و آنها را در برابر حمله آفات و بیماریها آسیب پذیر می کند.
یکی از مهمترین اهداف کشاورزی ارگانیک تولید محصولات و گیاهان سالم است. و همین کار باعث جلوگیری از شیوع بسیاری از آفات و بیماری‌ها می گردد.

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۱/۱٦ - مهدی ابراهیمی