غذاهای ارگانیک

 

مدیریت علف های هرز در كشاورزي ارگانيك

علف های هرز گیاهانی هستند که در مکانهایی که نباید برویند رشد می کنند و یا در فصولی رشد کرده که در آن فصل محصولات دیگری کاشته شده است. اغلب علف های هرز در یک مزرعه ناخواسته رشد کرده زیرا آنها با محصولات جهت استفاده از آب ، غذا و نور رقابت می کنند و از رشد ایده ال محصول مورد نظر ممانعت می کنند . علف های هرز ممکن است کارایی و عملکرد محصول را با تاخیر در زمان برداشت آن محصول کاهش دهند و یا این که باعث کاهش کیفیت محصول گردیده و یا با تولید بذور و ریشه های نابجا مزرعه را آلوده کرده و برای محصولات بعدی ایجاد مشکل می کند

اکولوژی علف های هرز
علف های هرز اغلب بطور ناخواسته در جاهای مورد نظر رشد کرده و با محصولات رقابت می کنند. بنابر چند علت این اتفاق رخ می دهد:
یکی از دلایل مهم آن تطابق خوب با شرایط محدود کننده است و این دلیل بیانگر خوبی از باروری و بافت خاک است. هنگامی که شرایط خاک برای رشد علف های هرز مناسب باشد مشکل علف های هرز به وجود خواهد آمد.
علف های هرز ممکنست مثلاً در خاکهای شور مفید باشد. در نتیجه گیاهان با استرس مواجهه خواهند شد یا این که آنها با  حداقل مواد غذایی قابل دسترس بخوبی در خاک زنده می مانند مثل گیاهChan در بنگلادش  این علف های هرز بیانگر خاکهای غیر بارور است . وجود بعضی از علف های هرز بیانگر تراکم خاک ، آب گرفتگی ، اسیدیته، مواد ارگانیک کم هستند. علف های هرز در کنار عمکرد مهم آنها در بیان شرایط خاک مزایای دیگر ی نیز دارد:
• آنها می توانند بعنوان گیاه میزبان برای ارگانیسم‌های مفید باشند
• این گیاهان می توانند ابزار با ارزشی برای کنترل پراکنش آفات باشند.
• علف های هرز زیادی برای تغذیه حیوانات استفاده می گردند یا حتی برای تغذیه انسان نیز مناسب هستند.
• بعضی از علف های هرز استفاده دارویی دارند.
• علف های هرزی که مواد غذایی را از خاک می گیرند می توانند بعنوان مالچ بر روی خاک عمل کرده و یا این که بعنوان کود باشند.
• علف های هرز از فرسایش خاک جلوگیری می کند.

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۱/۱٢ - مهدی ابراهیمی