غذاهای ارگانیک

 

نگهداري و آزاد سازي مواد غذايي توسط مواد ارگانيك ‌خاك

 

مواد ارگانيك خاك حاوي بيوماس هستند آنها تركيب متعادل از مواد غذايي مورد نياز براي رشد گياه را فراهم مي كنند. نقش مواد ارگانيك در حين عمل تجزيه اين است كه منبع غذايي را براي رشد محصولات بطور آرام رهاسازي كند.

نقش مواد ارگانيك بعنوان عامل تبديل كننده يا جذب كننده مواد غذايي اضافه شده به خاك است. در شرايط اسيدي ، مواد ارگانيك موجود در خاكهايي با درصد بالاي هوازدگي داراي ظرفيت تبادلي هستند. (CEC )

مواد غذايي مجدداً به هوموس تبديل مي شود و همچنين دائماً با فعاليت ريشه گياهان و ميكروارگانيسم ها آزاد مي گردند. اين مواد به كاهش مواد غذايي حين عمل آبشويي كمك خواهد كرد.

‌چگونه مي توان مفهوم ظرفيت تبادلي را توضيح داد؟

درك مفهوم ظرفيت تبادلي ممكنست كمي مشكل باشد اما اين براي كشاورزان توليد كننده محصولات ارگانيك بسيار مهم است.

يك مثال:‌ اگر شما محصولات را با كودكان كوچك مقايسه كنيد و مواد غذايي را همانند شكلات بدانيد، تصور كنيد يك كيسه از شكلات را نزديك يك صندلي در كنار بچه ها بگذاريد .بچه ها تعدادي از شكلات را خواهند برداشت و از آن لذت خواهند برد. اما اغلب شكلات ها بر روي زمين خواهد افتاد . شبيه اين امر براي باروركردن محصولات اتفاق مي افتد. بعضي از مواد در دسترس محصول قرار مي گيرند اما اغلب آنها در حين عمل آبياري از بين خواهند رفت . در تصور ما، مواد ارگانيك مي توانند با يك مادر مهربان كه شكلات‌هاي  افتاده از روي زمين را يكي يكي بر مي دارد و در اختيار كودكان قرار مي دهد مقايسه كرد. بعضي از اين شكلات‌ها را مي توان در پاكتي ذخيره كرد و براي روزهاي ديگر مورد استفاده قرار گيرند. مواد غذايي را گرفته و هنگامي كه گياهان به آن احتياج دارند آنها را به آرامي آزاد مي كنند . گياه بدون مواد آلي مانند يك كودك بدون مادر است.

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٥/۱۱/۱۸ - مهدی ابراهیمی