غذاهای ارگانیک

 

موشها هم غذاهای ارگانیک را به غذاهای معمولی ترجیح میدهند!

یک تیم از دانشمندان سویسی و استرالیایی نتایج تحقیقات 21 ساله بر روی گندم ارگانیک را منتشر کردند. آنها به موشهای ازمایشگاهی دو نوع بیسکویت تولید شده از گندم ارگانیک و گندم معمولی را دادند. این دو نوع از بیسکویت از نظر پخت و مواد بکار رفته کاملا شبیه بودند و در نهایت موشها بیسکویت ارگانیک را به بیسکویت معمولی ترجیح میدادند.ادمها معمولا به سختی فرق بین محصولات ارگانیک و معمولی را تشخیص میدهند و بنظر میرسد موشها شاخص خوبی برای اینکار باشند.
در حقیقت محصولات ارگانیک حاوی مقدار بیشتری از آنتی اکسیدانها و طعم های بهتر نسبت به محصولات معمولی هستند. اخیرا آقای میشل و همکاران در دانشگاه کالیفرنیا طی یک تحقیق 10 ساله دریافتند که گوجه های ارگانیک نسبت به گوجه های معمولی دارای آنتی اکسیدان بیشتری هستند.اما در مورد طعم بهتر در مورد محصولات ارگانیک باید گفت که در محصولات ارگانیک مواد فیتو شمیایی بیشتری تولید میگردد زیرا در تولید محصولات ارگانیک از سموم و محصولات شیمیایی استفاده نمی گردد و گیاه برای مقابله با میکروبها و آفات مجبور به ترشح مواد فیتو شیمیایی است. اغلب بو و طعم گیاهان دارویی و ادویه جات از این مواد فیتوشیمیایی است. ممکن است این بوها و طعم ها برای ما خوشایند باشد اما این مواد برای گیاهان در حکم یک ماده دفاعی در برابر آفات و بیماریها است.دلیل اصلی بالا بودن مواد فیتوشیمیایی در محصولات ارگانیک نیز عدم استفاده از سموم شیمیایی و مجبور شدن گیاه به ترشح این مواد است تا در برابر دشمن از خود مقاومت کند. 

منبع: http://www.nytimes.com

 

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/٧/۱٦ - مهدی ابراهیمی