غذاهای ارگانیک

 

حفظ كربن خاك راه حلي براي حفظ امنيت غذايي جهان همراه با كاهش تغييرات اقليمي

حفظ و افزايش كربن در خاكهي نامرغوب جهان بطور مستقيم بر امنيت غذايي جهان و تغييرات اقليمي اثر مي‌گذارد.
دانشمندان تخمين زده اند كه از آغاز عمليات مكانيزاسيون كشاورزي در جهان تاكنون 171 تريليون پوند كربن در اتمسفر زمين به شكل دي اكسيد كربن منتقل شده است.
75% اكوسيستم هاي طبيعي به مزارع كشت محصولات كشاورزي تبديل شده است و از اين طريق كربن بيشتري به هوا اضافه مي گردد و اين مقدار هر ساله در حال افزايش است. و با كاهش كرين خاك توليد محصول ناكارامد خواهد يود. در حال حاضر ناحيه هايي مانند صحراي آفريقا، جنوب و مرگز آسيا داراي خاكهاي كشاورزي با كربن پايين هستند.
آقاي لال استاد گروه خاكشناسي دانشگاه اوهايو ميگويد با روشهاي شخم زدن حداقلي، رها كردن باقي مانده محصولات در زمين، كشت درختان و بوته ها در حواشي زمين كشاورزي و استفاده از كود دامي كمپوست شده ميتوان باعث افزايش كربن خاك شد.
تحقيقات نشان ميدهد كه با استفاده از روشهاي بالا مي‌توان به توليد پايدار رسيد. تحقيقات در كشور كنيا نشان داد استفاده از روشهاي كشاورزي پايدار باعث افزايش عملكرد محصول نسبت به روشهاي معمولي مي‌گردد.
متاسفانه حذف كامل تمام باقي مانده هاي  محصولات براي تغذيه دام و سوزاندن آنها در صحراي آفريقا و كشورهاي آسيايي يك رويه معمول است و اين كارها باعث كاهش سريع محتويات كربن خاك مي شود.
بدام انداختن كربن در خاك يك استراتژي مهم و اساسي براي كاهش تغييرات اقليمي است.
با حفظ كربن در خاك تصاعد دي اكسيد كربن كاهش يافته و كيفيت خاك افزايش مي يابد.
اگر كشاورزان ياد بگيرند كه چگونه كربن را در خاك حفظ كنند زمينهاي خود را بارور كرده و درآمد آنها نيز افزايش مي يابد. حفظ كربن در خاك فرآيندي طبيعي، كم هزينه و مطابق با محيط زيست است.

منبع: www.sciencedaily.com

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/٢٤ - مهدی ابراهیمی