غذاهای ارگانیک

 

سلامت توليد كنندگان پنبه در معرض خطر است

مطالعات نشان داده است كه استفاده از مواد شيميايي مرگ آور از قبيل آفت كشها و علف كشها در توليد پنبه در كشورهاي هند و ازبكستان باعث به خطر افتادن سلامت كشاورزان گرديده است.
به گزارش خبرگزاري دهلي نو هزاران كارگر كه در مزارع پنبه كار مي‌كنند در معرض شديد آفت كشها قرار داشته كه براي سلامتي آنها بسيار مضر است. در اين مزارع حتي ساده ترين لوازم و تجهيزات براي محافظت اين پنبه كاران استفاده نمي گردد. اين مدارك بر اساس تحقيقي كه بنياد حفاظت محيط زيست در انگلستان صورت گرفته است بدست آمده است.
روشهاي قديمي كنترل آفات مانند حذف دستي آفات، كشت مخلوط و تناوب كشت رها گرديده و استفاده از واريته هاي پر محصول كه به آفات و بيماريها حساس هستند در اين كشورها رواج يافته است. براي مبارزه با آفات و بيماريها كشاورزان مقادير زيادي سموم شيميايي مصرف مي كنند. در اين مطالعه مشخص شد كه سموم خطرناك ارگانو فسفره حدود 22% از حشره كشهاي مصرفي را تشكيل ميدهد  كه از آنها مي‌توان يه سموم دوراسبان‌ (كلرپيريفوس)، فن والرات و ايميدالكوپريد نام  برد. در اين مطاله طي پنج ماه 323 بيماري كشاورزان گزارش گرديد. كه بيشتر شامل علايمي مانند سردرد، استفراغ، سرگيجه، گرفتگي عضلات و رعشه داشتند. طبق ابن گزارش 39% از اين علايم مربوط به مسموميت كم، 38% مسموميت مزمن، 6% مسموميت شديد و بالاي 10% از آْنها داراي علايم مسموميت عصبي بودند. در پنجاب نمونه هاي خون گرفته شده از 4 دهكده نشان داد كه 85% مردم در خون خود باقيمانده سم دوراسبان، 75% باقيمانده سم مونوكروتوپوس و 25% باقيمانده سم اندوسولفان دارند.

نكته: لازم بذكر است در كشور عزيزمان ايران نيز پنبه كاران در معرض شديد اين سموم قرار دارند زيرا شدت سمپاشي در اين مزراع به حدي بالاست كه گاه در طي يك دوره كشت بيش از 10 بار مزارع پنبه سمپاشي مي‌شوند. اين سموم غالبا اثر خوبي بر آفت ندارند و دليل آن هم مي تواند مقاومت آفات در برابر  اين سموم بر اثر مصرف بي حد و اندازه سموم و كيفيت بد سموم باشد.

منبع: www.indianexpress.com


پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/٢/٢٤ - مهدی ابراهیمی