غذاهای ارگانیک

 

استفاده از میکروبهای آنتاگونیست در كشاورزي ارگانيك

دشمنان طبیعی که باعث از بین رفتن آفات و بیماری‌ها می شوند اغلب قارچ‌ها یا باکتری‌ها هستند آنها غالباً آنتاگونیست که به حشره کشهای میکروبی یا آفت کش‌های زیستی اشاره دارد، نامیده می شوند.

بعضی از میکروب های آنتاگونیست متداول عبارتند از:

باکتری‌هایی مانند باسیلوس تورینجینس (B.t ) : B.t  از دهه 1960 میلادی بعنوان یک میکروب کش تجاری مورد استفاده قرار گرفته است. انواع مختلف B.t در بازار موجود هستند که برای مبارزه با کاترپیلارها  و سوسکها در سبزیجات و دیگر محصولات کشاورزی و همچنین برای کنترل مگس و مگسهای سیاه کاربرد دارد.

ویروسهایی مانند ویروسNPV (نوکلئار پلی هیدرویس) که برای کنترل چندین گونه از کاترپیلارها موثر است . هرگونه از حشرات به گونه  خاصی از NPV نیاز دارد.

مثلاً کرم بازودار، کرم برگخوار چغندقند (Spodoptera exigua  ) یک مشکل اصلی در تولید موسیر در اندونزی است . تجربیات نیز  نشان داده که استفاده از  Se NPV  (NPV   گونه S.exigua ) کنترل بهتری نسبت به حشره کش‌ها اعمال می کند و کشاورزان خود را با این روش کنترلی  تطبیق داده اند.

تعداد زیادی از کشاورزان در سوماترای غربی در مزرعه خود NPV تولید می کنند.

قارچهایی  مانند Beauveria bassiana که حشرات را می کشند. سویه های مختلفی از این قارچ‌ها بطور تجاری موجود هستند . بطور مثال سویه Bb 147 برای کنترل مرگ و میر ذرت (Ostrinia   nubilalis و O. furnacaiis ) در ذرت و سویه GHA علیه مگس سفید ، تریپس و ساس (Mealy bug ) در سبزیجات و گیاهان زینتی استفاده می شود.

قارچ‌هایی که بر علیه میکروب های بیماریزای گیاهان استفاده می شود برای مثال گونه های مختلف تریکودرما که بطور وسیعی در آسیا برای پیشگیری از باکتری‌های خاکزاد مانند باکتری عامل مرگ گیاهچه ، باکتری پوسیدگی ریشه  استفاده می گردد.

نماتدهایی مانندCarpocapsae و  Steinernema که حشرات خاک را مانند کرمهای طوقه بر (Agrotis ) در سبزیجات را کنترل می کند.

 

 

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/٢/۳ - مهدی ابراهیمی