غذاهای ارگانیک

 

سال 2008 به عنوان سال بین المللی سیب زمینی نامگذار ی شد

بنا به اعلام سازمان ملل متحد سال 2008 به عنوان سال سیب زمینی نامگذاری شد. اولین سیب زمینی در 8000 سال پیش در پرو کاشته شده است و امروزه میزان وسیعی از زمینهای کشاورزی به کشت سیب زمینی اختصاص یافته است. به طوری که در بسیاری از کشورهای جهان به عنوان غذای اصلی مردم محسوب میشود. بسیاری ز کشاورزان درآمد خود را از طریق کشت سیب زمینی بدست می آورند. در ایران نیز کشت سیب زمین در بسیاری از نقاط کشور رایج است ولی مساله مهم در تولید این محصول نوسان شدید قیمیت در بعضی از فصول و عدم وجود صنایع تبدیلی مناسب برای تولید فرآورده های جانبی سیب زمینی است.
هدف از نامیدن این سال به نام سیب زمینی افزایش آگاهی جهانیان از این محصول بسیار مهم و افزایش تحقیقات در جهت تولید پایدار این محصول است


سازمان ملل متحد می گوید با افزایش کشت سیب زمینی در کشورهای جهان از میزان فقرا کاسته شده و باعث افزایش امنیت غذایی می گردد. همچنین با افزایش آگاهی درباره سیب زمینی میتوان به تنوع زیستی انواع گونه های سیب زمینی کمک کرد و توسعه پایدار را افزاش داد.
وب سایت رسمی سال سیب زمینی از طریق لینک زیر قابل دسترس است:
http://www.potato2008.org/en/

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/٧/۳٠ - مهدی ابراهیمی

گاوهایی که به طریقه ارگانیک پرورش داده می شوند کمتر دچاربیماری لنگش می گردند

تحقیقات دانشگاه کشاورزی اسکاتلند نشان داده است که گاوهایی که در شرایط ارگانیک پرورش داده میشوند کمتر به بیماری لنگش دچار میشوند.
آنها دلایل کاهش این ناهنجاری را نگهداری گاوها در شرایط چراگاه و افزایش سن اولین زایمان عنوان کرده اند. این آزمایشن در طی سه سال و با 40 گاو انجام شده است.در این آزمایش میزان لنگش، سلولهای سوماتیک، کتوز، ورم پستان و رفتارهای گاوها مورد بررسی قرار گرفت.
در پرورش ارگانیک گاوها استفاده از داروهای دامپزشکی، کنستانتره و مواد شیمیایی سنتز شده ممنوع است. در این آزمایش بین بیماری کتوز در گاوهای با شرایط معمولی و شرایط ارگانیک تفاوتی نبود.

منبع http://www.theherald.co.uk 

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/٧/٢٩ - مهدی ابراهیمی

نمايشگاه محصولات ارگانيك بهمن ماه سال جاری برگزار مى شود

دومين نمايشگاه بين المللى فناورى و محصولات ارگانيك، گياهى و تركيبات طبيعى با مجوز رسمى سازمان توسعه تجارت ايران از نهم لغايت دوازدهم بهمن ماه سال جارى در مركز آفرينش هاى فرهنگى و هنرى كانون در خيابان حجاب برگزار مى شود. به گزارش ايانا ، اسماعيل آذرگشب رئيس ستاد برگزارى دومين نمايشگاه بين المللى فناورى و محصولات ارگانيك، گياهى و تركيبات طبيعى ضمن بيان مطلب فوق اظهار داشت: نمايشگاه امسال به مدت چهار روز و با حضور معاونت غذا و داروى وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكى، معاونت امور باغبانى وزارت جهاد كشاورزى و همكارى و حمايت علمى انجمن توسعه و ترويج محصولات ارگانيك ايران برگزار خواهد شد. وى تمركز بر شناساندن و ترويج مصرف محصولات گياهى و تركيبات طبيعى را مهمترين ويژگى نمايشگاه مذكور عنوان كرد و گفت: در اين نمايشگاه آخرين دستاوردهاى صنعتگران داخلى و محصولات خارجى در زمينه مواد غذايى، دارويى، بهداشتى و آرايشى با تركيبات طبيعى و گياهى در معرض ديد عموم قرار خواهد گرفت. آذرگشب در بخش ديگرى از اين گفت و گو با اشاره به اهميت استفاده از محصولات گياهى و طبيعى در زندگى افراد جامعه اشاره كرد و اظهار داشت: امروزه در راستاى ارتقاى سلامت و بهداشت فرد، جامعه و محيط زيست، در سراسر دنيا استفاده هرچه بيشتر از محصولات و فرآورده هاى طبيعى و گياهى و ارگانيك و همچنين پرهيز از كاربرد تركيبات شيميايى رايج شده است. به همين دليل تكنولوژى آينده در زمينه صنايع غذايى، دارويى و بهداشتى عميقا با منابع طبيعى و گياهى پيوند خورده است و اين خود فرصتى است مناسب براى كشور ما كه هم از نظر پيشينه فرهنگى و هم شرايط اقليمى آمادگى همراهى با اين رويكرد را دارد. به گفته وى در كنار جنبه هاى بازرگانى اين نمايشگاه ايجاد زمينه تعامل رودر روى توليدكننده با مصرف كنندگان و افزايش سطح آگاهى آنها به منظور استفاده از اين محصولات اولويت اصلى برگزارى است چرا كه اين مسأله رابطه تنگاتنگى با سلامت افراد و نشاط جامعه از يكسو و ترويج صنعت از سوى ديگر دارد.رئيس ستاد برگزارى دومين نمايشگاه بين المللى فناورى و محصولات ارگانيك، گياهى و طبيعى ادامه داد: امسال در زمينه تكنولوژى و محصولات ارگانيك نيز آخرين دستاوردها با همكارى انجمن توسعه و ترويج محصولات ارگانيك ايران و ساير ارگانها و مراجع تحقيقاتى ارائه مى شود. به گفته آذرگشب كشور ما برخلاف شرايط آب و هوايى مناسب و پتانسيل قوى در امر توليد محصولات كشاورزى و گياهان دارويى متاسفانه هنوز در جايگاه شايسته اى كه استحقاق آن را دارد قرار نگرفته بنابراين ضرورى است با سرمايه گذارى لازم و برگزارى چنين نمايشگاه هايى جهت ايجاد تبادل بازرگانى بيشتر، توليدكنندگان اين نوع محصولات را تشويق كرد تا در آينده نزديك شاهد رشد فزاينده اى در اين خصوص باشيم. وى به برنامه هاى جنبى نمايشگاه اشاره كرد و گفت: در طول برپايى نمايشگاه، كارگاه هاى آموزشى، برنامه هايى در زمينه معرفى نوآورى ها و محصولات جديد ارائه خواهد شد كه بيشتر جنبه اطلاع رسانى دارد.

برگرفته از: 
http://www.abrarnews.com




  

 

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/٧/٢٦ - مهدی ابراهیمی

به مناسبت حرکت جهانی وبلاگها برای محیط زیست

من هم برای سهیم شدن در این حرکت ارزشمند سعی میکنم چند سطری درباره دیدگاه کشاورزی ارگانیک و مزایای آن برای محیط زیست بنویسم.


    
فواید کشاورزی ارگانیک برای محیط زیست 
     
خیلی از تغییرات در محیط زیست در درازمدت اتفاق می افتد. در کشاورزی ارگانیک چون به اکوسیستم احترام گذاشته می شود اثر مخربی برای محیط  زیست ندارد. در مورد خاک نیز در کشاورزی ارگانیک از کمترین شخم ، کودهای بیولوژیکی ، تناوب کشت مناسب، گیاهان پوششی و ... استفاده می شود.
    
همچنین با بهبود جانوران مفيد خاک و تخمیر مواد آلی ، بافت خاک بهبود يافته و  باروری خاک افزایش می یابد. و میزان مواد مغذی بیشتری به خاک داده می شود. به همین دلیل فرسایش خاک کم گردیده و تنوع زیستی خاک افزایش یافته.
    
در بسیاری  از مناطق کشاورزی، آب به دلیل مصرف بی رویه کود و سموم آلوده گردیده است و به دلیل اینکه در کشاورزی ارگانیک از این مواد کمتر استفاده می گردد به همین دلیل آب نیز آلوده نمی گردد.
    
برای باروری خاک در کشاورزی ارگانیک از کمپوست ، کودها ی حیوانی و کودهاي آلي نیز استفاده می گردد.
    
برای تولید کودهای شیمیایی باید از منابع تجدید نشدني مانند نفت استفاده کرد و چون در کشاورزی ارگانیک از این مواد استفاده نمی گردد پس آلودگی هوا نیز کمتر است.
    
همچنین کشاورزی ارگانیک از اثرات گلخانه ای می کاهد.  زیرا خیلی از فعالیتهای انجام شده در کشاورزی ارگانیک مانند حداقل شخم ، استفاده از گیاهان تثبیت کننده نیتروژن ، باز گرداندن ضایعات کشاورزی به خاک ، استفاده از گیاهان پوششی باعث افزایش بازگشت کربن به خاک گشته و حفظ و ذخیره سازی کربن  را باعث می گردد.
    
کشاورزان ارگانیک هم نگهبان تنوع زیستی هستند و هم استفاده کننده از تنوع زیستی . مثلاً استفاده از بذور بومی که مقاومت بیشتری نسبت به بیماریها و شرایط بد محیطی دارند بسیار مرسوم است.
    
در سطوح اکوسیستم حفظ منابع طبیعی در اطراف کشاورزی ارگانیک و فقدان مواد شیمیایی باعث حفظ حیات و حش می گردد. همچنین آیش گذاری زمین باعث عدم فرسایش خاک در تنوع زیستی می گردد.
    
استفاده از فرآوده های اصلاح شده ژنتیکی(تراریخته) در کشاورزی ارگانیک جایز نیست . زیرا اثرات فرآورده های اصلاح شده ژنتیکی هنوز بخوبی شناخته نشده اند و گیاهان تراریخته ژنتیکی خطرات بسیاری را برای محیط زیست به همراه دارند .
    
هدف کشاورزی ارگانیک  تشویق و توسعه تنوع زیستی است و گواهی های تایید ارگانیک  بر این مساله نظارت دارند.
    
کشاورزی ارگانیک با اکولوژی هماهنگ  است و باعث تثبیت بافت خاک ، حفظ چرخه آب ، چرخه کربن ، چرخه مواد غذایی و آلودگی کمتر زمين است .

به نظر میرسد برای توسعه و ترویج کشاورزی ارگانیک و در کل تولید پایدار نیاز به فرهنگ سازی از جانب سازمانهای غیر دولتی و دولتها داریم. که متاسفانه در ایران سازمانهای غیر دولتی به دلیل دولتی بودن تمام امور نمیتوانند به درستی فعالیت کنند و دولت نیز آنقدر وسیع و ناکارآمد است که در اصل هیچ کاری انجام نمیدهند و تنها در حال توسعه ناپایدار تولیدات کشاورزی هستند و هر روزه شاهد مواردی جدید از فجایع زیست محیطی( شامل انقراض نسل گیاهان و حیوانات، فرسایش خاک، آلودگی آبها، آلودگی خاکها و افزایش بیماریها و ناهنجاریهای ناشی از این آلودگی ها ) هستیم.

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/٧/٢۳ - مهدی ابراهیمی

آلودگی ژنی با برنج ترایخته ژنتیکی در دو واریته از برنج تجاری کشف شد

 در تحقیقی که توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا در بخش سرویس بازرسی سلامت گیاهان انجام گردید مشخص شد که در دو واریته از برنج تجاری ژنهای برنج تراریخته وارد گردیده است. این دو واریته شامل واریته چنیر و سی ال 131 است و هنوز مکانیسم دقیق چگونگی انتقال این ژنها مشخص نگردیده است.
وزارت کشاورزی آمریکا در تحقیقی که شامل 8500 نفر روز کاری و در 11 ایالت و کشور پورتو ریکو بوده است مشخص کرد که دو واریته از برنج به ژنهای برنج تراریخته آلوده شده اند.
شرکت زراعی بایر دو لاین از برنج تراریخته با نامهای ال ال ار ای سی ای 601 و ال ال ار ای سی ای 604 که به به علف کش مقاوم بودند را تولید کردند. بعد از کشت این نوع برنج وزارت کشاورز ی امریکا تحقیقات خود را شروع کرد و در نهایت دریافت که برنج واریته چینیر دانه بلند با برنج تراریخته آلوده شده است. 
دراین تحقیق از 369 نمونه از 57 واریته از برنجهای آمریکا را مورد آزمایش قرار دادند. محققان امیدوارند دریابند که چگونه این واریته های تجاری با واریته های تراریخته آلوده شده اند. نکته جالب انجاست که واریته های آزمایشی برنج تراریخته در زمانی غیر از زمان کشت واریته برنجهای تجاری و در مزارع جدا کشت شده اند و فرضیه گرده افشانی مستقیم در این مورد رد می شود.به دلیل نداشتن مدارک کافی فعلا وزارت کشاورزی امریکا نتوانسته است از شرکت بایر شکایت کند.

 منبع: http://www.sciencedaily.com/releases/2007/10/071006082528.htm

 

 

 

 

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/٧/٢۱ - مهدی ابراهیمی

موشها هم غذاهای ارگانیک را به غذاهای معمولی ترجیح میدهند!

یک تیم از دانشمندان سویسی و استرالیایی نتایج تحقیقات 21 ساله بر روی گندم ارگانیک را منتشر کردند. آنها به موشهای ازمایشگاهی دو نوع بیسکویت تولید شده از گندم ارگانیک و گندم معمولی را دادند. این دو نوع از بیسکویت از نظر پخت و مواد بکار رفته کاملا شبیه بودند و در نهایت موشها بیسکویت ارگانیک را به بیسکویت معمولی ترجیح میدادند.ادمها معمولا به سختی فرق بین محصولات ارگانیک و معمولی را تشخیص میدهند و بنظر میرسد موشها شاخص خوبی برای اینکار باشند.
در حقیقت محصولات ارگانیک حاوی مقدار بیشتری از آنتی اکسیدانها و طعم های بهتر نسبت به محصولات معمولی هستند. اخیرا آقای میشل و همکاران در دانشگاه کالیفرنیا طی یک تحقیق 10 ساله دریافتند که گوجه های ارگانیک نسبت به گوجه های معمولی دارای آنتی اکسیدان بیشتری هستند.اما در مورد طعم بهتر در مورد محصولات ارگانیک باید گفت که در محصولات ارگانیک مواد فیتو شمیایی بیشتری تولید میگردد زیرا در تولید محصولات ارگانیک از سموم و محصولات شیمیایی استفاده نمی گردد و گیاه برای مقابله با میکروبها و آفات مجبور به ترشح مواد فیتو شیمیایی است. اغلب بو و طعم گیاهان دارویی و ادویه جات از این مواد فیتوشیمیایی است. ممکن است این بوها و طعم ها برای ما خوشایند باشد اما این مواد برای گیاهان در حکم یک ماده دفاعی در برابر آفات و بیماریها است.دلیل اصلی بالا بودن مواد فیتوشیمیایی در محصولات ارگانیک نیز عدم استفاده از سموم شیمیایی و مجبور شدن گیاه به ترشح این مواد است تا در برابر دشمن از خود مقاومت کند. 

منبع: http://www.nytimes.com

 

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/٧/۱٦ - مهدی ابراهیمی

تولید پنبه ارگانیک در دنیا 53% افزایش یافت

بدلیل افزایش تقاضای پنبه ارگانیک برای مصارف خانگی و مصارف صنعتی سال گذشته تولید پنبه ارگانیک افزایش یافت.

نتایج گزارش منتشر شده نشان میدهد که تولید پنبه ارگانیک بین سالهای 2005 تا 2006 به میزان 53 % افزایش داشته است.

با توجه به این گزارش تولید پنبه ارگانیک در سال 2007 به 57931 متریک تن خواهد رسیدکه در 24 کشور تولید کننده پنبه ارگانیک تولید خواهد شد.


تولید پنبه ارگانیک با توجه به مواد غذایی خاک و عدم استفاده ازسموم شیمیایی است. این گزارش پیش بینی میکند که تجارت پنبه ارگانیک از 583 میلیون دلار در سال 2005 به 2.6 بیلیارد دلار در سال 2008 برسد. کشورهای تولید کننده عمده پنبه ارگانیک شامل ترکیه، مصر، هند، سوریه و اسراییل هستند.

آقای لرهه پیپیر مدیر اجرایی شرکت تبادلات ارگانیک می گوید تقاضا برای پنبه ارگانیک همچنان بالا خواهد ماند و کشاوزان بیشتری مزارع خود را تبدیل بهمزرعه ارگانیک خواهند کرد.

پیش بینی می گردد تولید پنبه ارگانیک بین 25 تا 55 درصد در سال 2008 افزایش خواهد یافت.

لازم بذکر است ایران تا چند سال پیش به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان پنبه به شمار میرفت ولی بدلیل سیاستهای نادرست کشاورزی و عدم حمایتهای لازم در این بخش هر ساله میزان کشت پنبه در ایران کاهش یافته و کشاورزان تمایلی به تولید این محصول استراتژیک و با اررزش ندارند.

 
منبع:
http://www.just-style.com

 

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/٧/۱٤ - مهدی ابراهیمی

کارهایی برای کاهش گرمایش جهانی زمین در یک نقاشی ساده

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/٧/۸ - مهدی ابراهیمی

آب انار ترش برای جلوگیری از سرطان پروستات بسیار مفید است



دانشمندان در کالیفر
نیا می گویند تحقیقات جدید نشان میدهد انار ترش خواص اعجاب انگیزی برای مبارزه با سرطان پروستات دارد. در این مطالعه ناویندرا سیرام و همکاران دریافتند که آب انار ترش باعث از بین رفتن سلولهای سرطانی پروستات می شود. در مطالعه قبلی آنها دریافتند که مصرف آب انار باعث سودمندی زیادی برای افرادی که مبتلا به سرطان پروستات هستند میشوند و این کار با افزایش زمان تولید انتی ژنهای مخصوص پروستات صورت می گیرد. افزایش دو برابر انتی ژنهای پروستاتPSA)) از علایم تشدید سرطان پروستات است. مردانی که سطوح انتی ژنهای مخصوص پروستات در آنها ناگهان در زمان کمی دو برابر شود بر اثر سرطان زود خواهند مرد. آب انار باعث افزایش زمان دو برابر شدن این زمان میشود و خطر مرگ بر اثر سرطان را به تعویق می اندازد. در این مطالعه دانشمندان دریافتند که آب انار سلولهای سرطانی را پیدا کرده و آنها را از بین می برد. و بدلیل فراوان بودن آنتی اکسیدانها در انار باعث تولید متابولیتهایی مانند اورولیتین میشود. با افزایش اورولیتین در سطوح بالا در بافتهای پروستات باعث جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی انسان در کشت سلولی گردید. انار دارای ماده ضد سرطانی الاجی تانن(اسید الاجیک) است که خواص ضد سرطانی بسیار عالی دارد.

لازم ذکر است که ایران اولین تولید کننده انار در دنیا است و دارای گونه های متنوعی از تمامی انواع انار از جمله انار ترش است. میزان بسیار زیادی از انار ایران به صورت ارگانیک تولید می گردد ولی متاسفانه به عنوان انار معمولی به کشورهای اروپایی صادر می گردد.

 منبع: www.sciencedaily.com

 

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/٧/٥ - مهدی ابراهیمی

دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی (اکولوژیکی ) ایران

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به همراه پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی و انجمن کشاورزی بوم شناختی ایران دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران را در تاریخ 25 و 26 مهرماه سال 86 در محل دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار می نمايند. در این راستا نمایشگاه ملی تخصصی کشاورزی ، دامپروری و صنايع وابسته  نیز همزمان با همایش در محل دانشگاه به مدت سه روز (25 لغایت 27 مهرماه) برگزار می گردد .
 

محورهای اصلی دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران

 

نظام های مدیریت منابع محیطی در کشاورزی بوم شناختی (آب ، خاک ، جنگل ، مرتع و ... )
_ ابعاد اجتماعی ، اقتصادی و اخلاقی در کشاورزی بوم شناختی
_ بهینه سازی نظامهای زراعی ، دامی ، جنگل داری ، شیلات و آبزیان ، محیط زیست و آبخیزداری در کشاورزی بوم شناختی
_ کاربرد رهیافتهای نوین در گسترش کشاورزی بوم شناختی (مدلسازی ، GIS ، RS و فناوری زیستی)
_ توانمندی ها ، چالش ها و فرصت های گسترش کشاورزی بوم شناختی در ایران

هدف از برگزاری نمایشگاه ملی تخصصی کشاورزی بوم شناختی (ارگانیک) معرفی محصولات و ماشین آلات و انواع کود و سم ارگانیک یا سازگار با طبیعت می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص برگزاری همایش و نمایشگاه سایت اینترنتی
زیر مراجعه نمایید.
www.ncea86.com 

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/٧/۳ - مهدی ابراهیمی