غذاهای ارگانیک

 

تصويب قوانين جديد براي توليد محصولات ارگانيك در اتحاديه اروپا

وزيران اتحاديه اروپا پس از 18 ماه بحث و گفتو گو در نهايت قوانين محصولات ارگانيك را با سيستم برچسب زني دقيق كه خريدار بتواند محصولات را به راحتي در سوپر ماركتها تشخيص دهند وضع كردند. اين برچسب منشا توليد اين محصولات را نيز مشخص ميكند.
خانم فيشر عضو هيئت رئيسه كميسيون كشاورزي اتحاديه اروپا مي گويد با اين قوانين جديد خريداران محصولات ارگانيك را با اطمينان بيشتري خريداري كنند.
اين برچسبها شامل برچسبهاي ملي و خصوصي است كه توسط كشورهاي عضو اتحاديه اروپا صادر ميشود.
در حال حاضر اتحاديه اروپا دو نوع برچسب دارد :استانداردهاي طلايي كه بايد 95% مواد غذايي از مواد ارگانيك تشكيل شوند. و برچسب تاييدي كه حداقل 70% از مواد از مواد آن بايد ارگانيك باشد .
در 25 كشور اتحاديه اروپا ميزان مزارع ارگانيك حدود 1.6 ميليون هكتار كه معادل 3.8 % از كل زمينهاي كشاورزي بود تشكيل شده است.
يكي از اصلي ترين مشكلات كشورهاي اتحاديه اروپا مخلوط شدن محصولات تراريخته ژنتيكي در غذاهاي ارگانيك است. اين قوانين جديد به توليد كنندگان اجازه مي دهد اگر 0.9 % از محصولات تراريخته بصورت تصادفي يا ناخواسته وارد محصولات ارگانيك شود اجازه برچسب زدن داده ميشود.
خانم فيشر مي گويد براي خالص سازي محصولات ارگانيك كشاورزان بايد هزينه هاي زيادي را متحمل شوند.
او گفت ما احتياج به قوانيني محكم براي جلوگيري از كشت محصولات تراريخته در نزديكي مزارع ارگانيك داريم. او مي گويد كه آلودگي محصولات ارگانيك با محصولات تراريخته باعث از بين رفتن توليدات ارگانيك خواهد داشت و اين بخش را از بين خواهد برد.
گروههاي زيست محيطي مي‌گويند اين قانون باعث آلودگي محصولات ارگانيك در اروپا مي گردد. زيرا جديدا آلودگي محصولات ارگانيك با محصولات تراريخته ژنتيكي به چشم مي خورد.

منبع: www.sciam.com

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/٢٦ - مهدی ابراهیمی

حشره كشهايي كه در ميزان كم باعث اختلال در كاركرد مغز مي‌شوند

بعضي از آفت كشهاي ارگانوفسفره كه غالبا آفت كشهاي خطرناكي هستند باعث اختلال در كاركرد مغز ميشوند.
چگونگي مكانيسم اختلال مغز يكي از مباحث داغ در ميان دانشمندان است. گام اول براي درك اين موضوع شناخت حشره كشهاي اصلي ايجاد كننده اين خطرات است كه با عدم ترشح سرتونين كه يك شبه هورمون است  باعث اين ناهنجاري مي‌گردد.
تحقيقات نشان ميدهد كه سموم ارگانو فسفره بر عملكرد ترشح سرتونين اثر مي‌گذارد.  و در نهايت باعث غير عادي شدن فعاليت سلولهاي مغزي مي‌گردد.
به همين دليل بايد از عدم وجود باقي مانده سموم ارگانو فسفره در ميوه ها  و سبزيجات اطمينان حاصل نمود.
كاهش سطوح باقي مانده سموم كشاورزي در محصولات باعث كاهش خطر ابتلا به اختلالات مغزي مي‌گردد. يكي از بهترين غذاها كه عاري از باقي مانده سموم شيميايي است غذاهاي ارگانيك است كه اغلب پزشكان به مصرف اين غذاها توصيه مي‌كنند.  

منبع: www.organic-center.org

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/٢٥ - مهدی ابراهیمی

حفظ كربن خاك راه حلي براي حفظ امنيت غذايي جهان همراه با كاهش تغييرات اقليمي

حفظ و افزايش كربن در خاكهي نامرغوب جهان بطور مستقيم بر امنيت غذايي جهان و تغييرات اقليمي اثر مي‌گذارد.
دانشمندان تخمين زده اند كه از آغاز عمليات مكانيزاسيون كشاورزي در جهان تاكنون 171 تريليون پوند كربن در اتمسفر زمين به شكل دي اكسيد كربن منتقل شده است.
75% اكوسيستم هاي طبيعي به مزارع كشت محصولات كشاورزي تبديل شده است و از اين طريق كربن بيشتري به هوا اضافه مي گردد و اين مقدار هر ساله در حال افزايش است. و با كاهش كرين خاك توليد محصول ناكارامد خواهد يود. در حال حاضر ناحيه هايي مانند صحراي آفريقا، جنوب و مرگز آسيا داراي خاكهاي كشاورزي با كربن پايين هستند.
آقاي لال استاد گروه خاكشناسي دانشگاه اوهايو ميگويد با روشهاي شخم زدن حداقلي، رها كردن باقي مانده محصولات در زمين، كشت درختان و بوته ها در حواشي زمين كشاورزي و استفاده از كود دامي كمپوست شده ميتوان باعث افزايش كربن خاك شد.
تحقيقات نشان ميدهد كه با استفاده از روشهاي بالا مي‌توان به توليد پايدار رسيد. تحقيقات در كشور كنيا نشان داد استفاده از روشهاي كشاورزي پايدار باعث افزايش عملكرد محصول نسبت به روشهاي معمولي مي‌گردد.
متاسفانه حذف كامل تمام باقي مانده هاي  محصولات براي تغذيه دام و سوزاندن آنها در صحراي آفريقا و كشورهاي آسيايي يك رويه معمول است و اين كارها باعث كاهش سريع محتويات كربن خاك مي شود.
بدام انداختن كربن در خاك يك استراتژي مهم و اساسي براي كاهش تغييرات اقليمي است.
با حفظ كربن در خاك تصاعد دي اكسيد كربن كاهش يافته و كيفيت خاك افزايش مي يابد.
اگر كشاورزان ياد بگيرند كه چگونه كربن را در خاك حفظ كنند زمينهاي خود را بارور كرده و درآمد آنها نيز افزايش مي يابد. حفظ كربن در خاك فرآيندي طبيعي، كم هزينه و مطابق با محيط زيست است.

منبع: www.sciencedaily.com

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/٢٤ - مهدی ابراهیمی

شروع امنيت غذايي از مزارع کشاورزی

نظارت دقيق بر پرورش سبزيجات در هنگام رشد براي جلوگيري از آلودگي باكتريايي محصولات تازه مانند سالمونلا و اي كولي بسيار موثر است.
شيوع بيماريهاي باكتريايي ناشي از اي كولي و سالمونلا در دهه اخير بسيار زياد شده و مشكلات زيادي را براي مردم بوجود آورده است. آقاي دكتر جري باراك از موسسه تحقيقات كشاورزي وزارت كشاورزي آمريكا مي‌گويد بيشترين آلودگي سبزيجات در هنگام پرورش آنها در مزرعه ايجاد مي گردد. و موثرترين راه براي كاهش آلودگي بايد قبل از برداشت صورت گيرد و گر نه پس از برداشت اقدامات موثري را نمي توان انجام داد. او گفت تحقيقات نشان داده است كه عوامل بيماري زايي مانند سالمونلا عكس العمل فعالي با سطح گياه دارند.در سي‌ام جولاي امسال همايشي قرار است درباره  چگونگي پيشگيري از بيماريهاي باكتريايي مانند سالمونلا و  اي كولاي در شهر كاليفرنيا برگزار گردد. در اين همايش قرار است درباره درمانهاي سريع بيماريهاي باكتريايي بحث گردد. اخيرا نيز آلودگي اسفناجها با اي كولي سرو صداي زيادي را در آمريكا ايجاد كرد.
يكي از بهترين راههاي كاهش آلودگي هاي باكتريايي در سبزيجات كمپوست كردن صحيح كودهاي حيواني و عدم استفاده از فاضلاب در مزارع سبزيجات است.

منبع: www.sciencedaily.cm

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/٢۳ - مهدی ابراهیمی

فلسفه برچسبهاي اكولوژيك بر روي غذاها چيست

بخش محصولات ارگانيك هر ساله رشد 20 درصدي را تجربه ميكند و اين رشد هرساله در حال افزايش است.
برچسبهاي اكولوژيكي(Ecolabel)) نشان مي‌دهد كه اين محصولات بر پايه روشهاي دوستانه با محيط زيست پرورش يافته اند.
طبق گفته هاي آقاي ويگان اين برچسبهاي اكولوژيكي شامل مقرراتي براي پرورش حيوانات، احترام به كارگران مزرعه و صحت اين توليدات بااحترام به شرايط زيست محيطي است.
كساني كه طرفدار محصولات ارگانيك هستند همواره به فكر طبيعت و حفظ آن مي‌باشند به همين خاطر دنبال محصولاتي هستند كه با احترام به طبيعت توليد شده اند حتي اگر قيمت آن محصولات بالاتر هم باشند.
فرانسوي ها از برچسبهاي قرمز رنگي براي نشان دادن مرغهايي كه در مراتع به صورت  آزاد پرورش داده شده اند(free range) استفاده مي‌كنند. البته بسياري از مصرف كنندگان معتقدند كه مزه و طعم اين محصولات بسيار بهتر از مزه محصولات معمولي است و بسياري از آزمايشهاي علمي نيز ثابت كرده اند كه اين محصولات داراي ارزش غذايي بالاتري نسبت به محصولات معمولي هستند. بيشتر محصولات ارگانيك به كيفيت محصول نيز توجه خاصي دارند.
برچسبهاي اكولوژيكي بايد شامل موارد زير باشد
استانداردهاي آن قابل تحقق باشد.
توسط شركت معتبري تاييد شده باشد.

منبع: www.sciencedaily.com


پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/٢٢ - مهدی ابراهیمی

استفاده از كودهاي ارگانيك بجاي كودهاي شيميايي

تحقيقات نشان داده است كه كودهاي ارگانيك بسيار بهتر از كودهاي شيميايي هستند و سطوح استفاده بيشتر از كودهاي ارگانيك باعث كاهش هزينه هاي اقتصادي مي گردد.
امروزه مشخص شده است كه استفاده مدام از كودهاي شيميايي باعث مشكلات عديده اي از جمله خراب شدن بافت خاك، نفوذ مواد شيميايي به آبهاي سطحي و باقي مانده اين مواد شيميايي در غذاي انسانها و حيوانات است. در كنار آن قيمت بالاي نهاده هاي شيميايي و خروج ارز از كشوررا نيز مي‌توان به آن اضافه كرد.
در اين ميان ترويج استفاده از اين كودها نقش بسزايي را در افزايش مصرف كودهاي ارگانيك بازي مي كند. اهميت توسعه پايدار بايد به خوبي براي روستاييان تبيين گردد. چون كودهاي ارگانيك يكي از مصاديق توسعه پايدار و افزايش عملكرد در هكتار است. انجمن ها و تعاوني هاي كشاورزي با هماهنگي بخشهاي دولتي براي ترويج استفاده از كودهاي ارگانيك بسيار مفيد هستند.
 فارغ التحصيلان رشته هاي كشاورزي نيز با آموزشهاي لازم در زمينه استفاده از اين كودها مي‌توانند كمك شاياني به توسعه و ترويج روشهاي نوين و پايدار كشاورزي كنند. در كشورهاي در حال توسعه كشاورزي نقش مهمي را در كاهش فقر بازي مي كند.

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/٢۱ - مهدی ابراهیمی

آفت كشها باعث توقف توليد نيتروژن در گياهان تثبيت كننده نيتروژن مي‌گردند.

تحقيقات جديدي  توسط گروهي از دانشمندان نشان مي‌دهد كه استفاده از آفت كشهاي شيميايي و نفوذ اين مواد به خاك و آبهاي سطحي باعث از بين رفتن تثبيت كننده هاي طبيعي نيتروژن و باكتريهاي مفيد خاك مي گردد.
از بين رفتن باكتريهاي تثبيت كننده نيتروژن باعث كاهش باروري خاك  در نهايت كاهش عملكرد مي‌گردد.
در گزارشي كه اخيرا در آكادمي ملي علوم آمريكا منتشر شده آمده است كه مواد شيميايي باعث قطع ارتباط بين گيرنده هاي خاص در ريزوبياي باكتري كه در ريشه رشد مي كند مي‌گردد.
كشت گياهان لگومينه مانند يونجه و سويا باعث جايگزيني طبيعي نيتروژن در خاك مي گردد كه سودمنديهاي بسياري براي خاك دارد. گياهان لگومينه با گرفتن نيتروژن هوا و تبديل آن به نيتروژن تثبيت شده در خاك باعث باروري خاك مي‌گردد. و مواد سمي و شيميايي باعث قطع ارتباط ريزوبيوم و ريشه مي گردد.
آقاي فاكس دانشجوي دوره دكتري دانشگاه اورگون يكي از محققان اين پروژه  ميگويد كه مواد شيميايي باعث قطع ارتباط باكتريهاي تثبيت كننده و گياهان ميزبان مي‌گردد و در نهايت همزيستي بين ريشه و باكتري كاهش مي يابد.
او مي‌گويد استفاده از كودهاي شيميايي نيتروژني باعث كاهش تثبيت نيتروژن به طور طبيعي مي‌گردد. و براي كشت بعدي نياز به نيتروژن مصنوعي افزايش مي يابد.
با استفاده بي رويه از مواد شيميايي مانند كودهاي فسفر و نيتروژن و آفت كشها ارتباط بين ريشه و باكتريها قطع شده  و در نهايت باكتريهاي تثبيت كننده نيتروژن از بين خواهند رفت.

منبع: www.sciencedaily.com

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/۱٩ - مهدی ابراهیمی

انگورهاي ارگانيك داراي آنزيم پلي فنل اكسيداز بيشتري نسبت به انگورهاي معمولي است

در يك تحقيق مشخص شد كه فعاليت آنزيم پلي فنل اكسيداز كه يك آنزيم طبيعي است و باعث رنگ قهوه اي انگور بعد از چيدن آن مي شود در انگورهاي ارگانيك بيشتر است.
محققان دريافتند كه آفت كشها و كودهاي شيميايي بر ميزان فعاليت پلي فنل اكسيداز در گياهان تاثير مي‌گذارد . اين مطالعه توسط دانشمندان اسپانيايي جهت درك ميزان فعاليت آنزيم پلي فنل اكسيداز در انگورهاي معمولي و ارگانيك ترتيب داده شده بود. در پايان آزمايش مشخص گرديد كه انگورهاي ارگانيك دو برابر بيشتر از انگورهاي معمولي آنزيم پلي فنل اكسيداز دارند. دانشمندان بالاتر بودن اين آنزيم در انگورهاي ارگانيك را بدليل وجود متابوليت هاي پلي فنل و عدم استفاده آفت كشها و كودهاي شيميايي عنوان كردند. اين آنزيم بطور موثري باعث مقاومت گیاه به بيماريها می شود.

منبع: www.sciencedaily.com

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/۱۸ - مهدی ابراهیمی

نگاهي به تفاوتهاي مهندسي ژنتيك و اصلاح نژاد

صنعت بيوتكنولوژي ادعا ميكند كه مهندسي ژنتيك نوعي  اصلاح نژاد است. ولي به طور قطع اين اين روشها تفاوتهاي اساسي با يكديگر دارند.
روشهاي اصلاح معمولي مانند گرده افشاني  و يا انتخاب پايه اصلي مكانيسم هاي توليد مثلي است. در اين روشهاي سنتي فقط از يك نوع گياه يا حيوان استفاده ميكنند.
در مهندسي ژنتيك با استفاده از مواد وراثتي گياهان و حيوانات ديگر و ورود آنها به عنوان يك ژن غريبه استفاده مي كنند.با استفاده از روشهاي مهندسي ژنتيك ژن هايي از يك گياه، حيوان و يا ميكروارگانيسم هاي ديگر به ديگر گياهان يا حيوانات انتقال مي يابد. در حالي كه با استفاده از اصلاح نژاد سنتي هرگز نخواهيم تنوانست ژن يك ماهي را به گوجه فرنگي انتقال دهيم اما مهندسي ژنتيك اين كار را انجام ميدهد.
طرفداران بيوتكنولوژي مي‌گويند كه روشهاي مهندسي ژنتيك دقيق و سالم است. اما وقتي كه يك ماده ژنتيكي به داخل گياه يا حيوان منتقل مي‌شود هرگز مطمئن نيستيم كه چه اتفاقي خواهد افتاد و هنوز اطلاعات كمي در مورد عكس العمل ژنها وجود دارد.
امروزه گياهاني را از طريق مهندسي ژنتيك توليد كرده اند كه به علف كشها مقاوم هستند و به همين دليل بدون هيچ مشكلي ميتوان از انواع علف كشها در مزرعه تحت كشت اين محصولات استفاده كرد. كه با افزايش مصرف علف كشها باعث آلودگي آب و خاك مي‌شويم. همچنين اين گياهان ممكن است با علفهاي هرز تلقيح شده و باعث ايجاد علفهاي هرز مقاوم به علف كش شوند و در آينده مشكلات زيادي را براي توليد بوجود بياورند.
در مورد گياهاني كه با انتقال ژن مقاوم به آفات شده اند نيز بايد گفت كه اگر تعدادي از حشرات به اين گياهان مقاوم شوند و توسعه يابند باعث خسارات زيادي در آينده به بخش كشاورزي خواهند شد.
بطور ايده آل اگر اين سموم فقط در بخشهايي از گياه مانند ريشه و يا ساقه تجمع مي يافتند قابل تحمل بود ولي متاسفانه اين سموم به تمام اندامهاي گياه انتقال مي يابند و مي تواند براي انسان و حيوان نيز مسموميت و حساسيت ايجاد كنند.
تا كنون هيچ دستور العملي براي جداسازي و برچسب زني اين محصولات تدوين نشده است و اين محصولات را با محصولات معمولي به فروش مي رسانند.
به نظر مي‌رسد يكي از مظاهر اصلي دستكاري در طبيعت و تنوع زيستي همين محصولات تراريخته ژنتيكي است كه معلوم نيست چه عواقب ناگواري را براي بشريت به همراه خواهد داشت.

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/۱٧ - مهدی ابراهیمی

كشاورزي ارگانيك و محيط زيست

كشاورزي ارگانيك باعث بهبود تنوع زيستي، حفظ خاك، حذف كودهاي شيميايي و گياهان تراريخته مي گردد. در كشاورزي ارگانيك علاوه بر اينكه باعث بهبود سلامت انسانها مي‌گردد باعث بهبود جمعيت جانوري و گياهي خاك نيز مي شود.
روشهاي كشاورزي ارگانيك به بهبود بافت خاك و حفظ آب درخاك و استفاده پايدار تنوع زيستي در توجه زيادي دارد
در روشهاي كشت ارگانيك نهاده هاي خارجي بسيار كم مورد استفاده قرار مي گيرد. در توليد ارگانيك حيوانات نيز بيماريها توسط روشهاي پيشگيرانه، روشهاي سنتي و روشهاي مدرن بدون استفاده از داروهاي شيميايي صورت مي‌گيرد.
آلودگيهاي كشاورزي از قبيل آلودگي آبهاي زيرزميني و خاك با كودهاي شيميايي آفت كشها و علف كشها به معضل بزرگي براي دنيا تبديل شده و باعث انواع سرطانها و بيماريها گرديده است. پديده افزايش فسفر ابها (eutrophication) باعث از بين رفتن گياهان آبزي و در نهايت حيوانات آبزي بدليل رشد سريع جلبكها  و كمبود اكسيژن آب شده است كه به زبان عاميانه به آن مرگ رودخانه مي گويند. آفت كشها و علف كشها نيز در زنجيره غذايي وارد شده و در نهايت به بانتهاي هرم اين زنجيره ميرسند كه بدليل تجمع دراز مدت اين مواد در بافتهاي بدن باعث افزايش بيماريهاي خطرناكي در جوامع مختلف گرديده است.
در كشاورزي ارگانيك بدليل عدم استفاده از آفت كشها و علف كشها اين سموم از زنجيره غذاهاي ارگانيك حذف مي گردند.
روشهاي كشاورزي ارگانيك تنها بر پايه احترام به طبيعت و مسالمت با محيط زيست و استفاده پايدار از آن بنا نهاده شده است.

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/۱٦ - مهدی ابراهیمی

به مناسبت روز جهاني محيط زيست

روز جهاني محيط زيست همه سال در روز پنجم ژوئن برگزار مي گردد. هدف از برگزاري اين روز آگاه كردن مردم و سياست گذاران درباره محيط زيست و خطرات تهديد آن است.
موضوع اصلي روز جهاني محيط زيست در امسال آب شدن يخ هاي قطبي است. بيشترين توجه امسال روز جهاني به اكوسيستم هاي قطبي و تغييرات آب و هوايي كره زمين منعطف شده است.
مراسم رسمي روز جهاني محيط زيست امسال در كشور نروژ و شهر ترومز كه نزديك قطب شمال است برگزار مي گردد.
از كشور ايران و منطقه خاورميانه نيز تنها خانم معصومه ابتكار رييس پيشين سازمان حفاظت محيط زيست در اين مراسم شركت كرده اند. اين روز در دنيا با فعاليت افراد و نهادهاي مختلف رونق خاصي دارد. مراسمي مانند تجمعات مردمي، مسابقات دوچرخه سواري، كنسرت‌هاي سبز، مسابقه مقاله نويسي با موضوع محيط زيست و كاشت درخت در سراسر دنيا اجرا مي‌شود.
امسال نيز آقاي بان كي مون دبير كل سازمان ملل متحد طي سخناني به آب شدن سريع كوههاي يخي در قطب اشاره كرد و در مورد خطرات تغييرات اقليمي شديدا هشدار داد. اما چه فايده كه سازمان ملل فقط به عنوان تريبون عمل مي‌كند و اقدام عملي خاصي در اين زمينه ها صورت نمي دهد.
در كشورمان هم كه هيچ خبري از محيط زيست و  از گراميداشت اين روز خبري نيست اخه مگه محيط زيست هم اهميت داره!!! البته اگه اهميت داشت كه رتبه كشورمون در زمينه توسعه پايدار و محيط زيست اينقدر افتضاح نمي بود.

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/۱٥ - مهدی ابراهیمی

مشكلات كشت گياهان تراريخته و اثرات آنها بر مزارع ارگانيك در فرانسه

كشاورزان فرانسوي در ماه پيش تظاهراتي را بر عليه توليد محصولات تراريخته آغاز كردند.
در فرانسه كشاورزاني كه به كشت بذور تراريخته مي پردازند بايد فاصله كرتهاي بذور تراريخته با كرتهاي معمولي همسايگان خود را حداقل 50 متر قرار دهند. در مورد بذور كلزاي تراريخته اثرات اين بذور را تا 4.5 كيلومتر دورتر از مزرعه هدف مشاهده شده اند.  گزارشاتي نشان مي‌دهد كه گرده هاي محصولات تراريخته تا 20 كيلومتر توسط باد قابل انتقال است.
در ايالت كبك بدليل مخلوط شدن گرده گياهان تراريخته و معمولي 950 كشاورز توليد كننده محصولات ارگانيك فرصت توليد و فروش محصولات خود به صورت ارگانيك را از دست دادند.زيرا طبق استانداردهاي توليد محصولات ارگانيك استفاده از بذور تراريخته ممنوع است و به دليل گرده افشاني محصولات تراريخته و اثر آن بر محصولات ارگانيك، كشاورزان نتوانستند محصولات خود را به صورت ارگانيك به فروش برسانند. به همين دليل انجمن كشاورزان قرانسه به مبارزه با توليد محصولات تراريخته مي‌پردازد. آنها مي گويند بايد از آلوده شدن ژنتيكي مزارع جلوگيري كنيم.
در مورد خطرات استفاده از محصولات تراريخته دانشمندان اخطارهاي زيادي داده‌اند.
در آزمايشي مشخص گرديد ذرت تراريخته توليدي توسط شركت مونسانتو بنام MON-863 باعث علايم مسموميت شديد كبدي و كليوي در موشهاد با سه ماه تغذيه گرديد.

منبع: www.organic-market.info

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/۱۳ - مهدی ابراهیمی

كشور اوگاندا و پیشرفت در توليد محصولات ارگانيك

در شهر كاسانا تعداد زيادي از كشاورزان به توليد محصولات ارگانيك مي پردازند بخصوص ميوه آناناس.
با توجه به صحبتهاي آقاي جكين كاليانا مدير سياست گذار و مدافع جنبش ملي محصولات ارگانيك در اوگاندا، كشاورزي ارگانيك نوعي از عمليات كشاورزي است كه در آن استفاده از نهاده هاي مصنوعي مانند كودهاي شيميايي و سموم آفت كش ممنوع است. كشاورزان در اين سيستم با تاكيد بر اكوسيستم هاي طبيعي و احترام به طبيعت به توليد مي‌پردازند.
كشاورزي ارگانيك باعث سودمنديهاي زيادي براي محيط زيست گشته و بر سلامتي انسان تاثير بسزايي دارد.
با شروع كشاورزي ارگانيك در اوگاندا درآمد كشاورزان افزايش يافت. در اين ناحيه كشت درخت آناناس بيشترين سودآوري را دارد.
اين كشاورزان ابتدا به يادگيري مباني كشاورزي ارگانيك مشغول شدند و آموختند كه چگونه تو.ليدات خود را بهبود بخشيده و افزايش دهند.
آناناسهاي ارگانيك توليدي توسط شركتهاي خصوصي فرآيند شده و به بازارهاي صادراتي فرستاده مي شود.
حدود 38%از محصولات ارگانيك قاره آفريقا توسط اوگاندا توليد ميشود.  و بيش از 50 هزار مزرعه گواهي شده ارگانيك وجود دارد. امروزه اوگاندا بيشترين سود را از صادرات محصولات ارگانيك در قاره آفريقا مي‌برد.
بدليل داشتن قيمت بالاتر براي محصولت ارگانيك كشاورزان سود بيشتري را بدست مي‌آورند.

منبع:  www.allafgraica.com

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/۱٢ - مهدی ابراهیمی

ورود نانو علف كشها به صنعت كشاورزی

دانشمندان در حال ساخت نانوعلف كشی هستند كه این امكان را برای كشاورزان فراهم می كند تا بدون استفاده از مواد شیمیایی علف های هرز مزارع خود را از بین ببرند. تولید این علف كش نتیجه تلاش مشترك دانشمندان مكزیكی و هندی است و امید می رود كه به توسعه و بسط چشم اندازهای فناوری نانو در صنایع غذایی بینجامد. در این تحقیق پوسته بذر گیاهان هرز مورد حمله علف كش قرار گرفته و بدین ترتیب از جوانه زدن آن جلوگیری به عمل می آید. این ماده بذر گیاهان هرز را حتی هنگامی كه در زیر خاك مدفون هستند، از بین می برد و از رشد آنها در بهترین شرایط محیطی نیز جلوگیری می كند. نانوعلف كش ها به واسطه اندازه فوق العاده كوچك، به سادگی با خاك مخلوط شده و بذر گیاهان هرز را در خاك هدف قرار می دهند. این روش بیشتر به شخم زدن زمین و برداشت دستی گیاهان هرز كه هزینه زیادی دربردارد ترجیح داده می شود. استفاده از این محصول مبتنی بر فناوری نانو نیاز به علف كش های سمی را كه بسیاری از انواع علف های هرز نسبت به آنها مقاوم شده اند، كاهش می دهد. عمل زیر و رو كردن زمین به منظور از بین بردن این آفات می تواند مضر هم باشد، زیرا به واسطه خرد و بریده شدن ساقه این گیاهان، سبب تكثیر بیشتر آنها نیز می شود.

منبع: روزنامه شرق

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/۱۱ - مهدی ابراهیمی

ايجاد تغييراتي در استانداردهاي محصولات ارگانيك آمريكا

وزرارت كشاورزي آمريكا مواد غذايي جديدي براي استفاده در توليدات و فرآيند محصولات ارگانيك پيشنهاد داده است. اين مواد شامل 38 ماده از قبيل رنگيزه هاي غير آلي، نشاسته و روغن هايي هستند كه مشايه ارگانيك آنها در بازار وجود ندارد.
اين درخواست با توجه به تقاضاي صنايع توليد كننده محصولات ارگانيك به سازمان استاندارد ملي ارگانيك آمريكا ارايه شده است.
لازم بذكر است فقط از اين مواد ارائه شده در ليست مي توان در توليد و فرآيند محصولات ارگانيك استفاده كرد  و حق استفاده از مواد غير ارگانيك ديگر وجود ندارد.
هدف از اين كار تسهيل در توسعه محصولات ارگانيك و ايجاد تنوع بيشتر محصولات فرآيند شده ارگانيك است.
اين مواد شامل شربت چغندر قند، بتا كاروتن، شربت كشمش سياه، آب هويج بنفش، شربت زغال الخته، آب انگور، عصاره پويت انگور، زعفران، زردچوبه، روغن ماهي، ژلاتين، رازك، نشاسته ذرت و نشاسته سيب زميني است.

منبع: www.nutraingredient.com

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/۱٠ - مهدی ابراهیمی

سلامت كشاورزان و خطر آفت كشها

تحقیقاتی وجود دارر كه نشان مي دهد كشاورزاني كه در معرض آفت كشها قرار دارند درصد ابتلا به سرطان و مرگ و مير ناشي از آن بيشتر است و باعث اثرات ديگري نيز بر سلامت انسان مي‌گردد. رابطه مستقيمي با در معرض قرار گرفتن آفت كشها و سرطان لنفوما پيدا شده است.
سرطان پوست در كشاورزاني كه در معرض آفتاب قرار  دارند مشاهده شده است. همچنين كشاورزاني كه در معرض روغنهاي هيدروليك و بقيه روغنها قرار ميگيرن بشتر شانس ابتلا به سرطان دارند.
وجود آفت كشها به طور قطع باعث ايجاد سرطان در كشاورزان و مصرف كنندگان مي‌شود . آْفت كشها به طور مستقيم مي‌تواند باعث ايجاد سرطان گردد.
در تحقيقي در منطقه ايالت مينه سوتا آمريكا مشخص گرديد در منطقه اي كه آفت كشهاي زيادي استفاده گرديد بيشترين آمار سرطان را دارند. در اين  مناطق مرگ و مير سرطانهاي استخوان و تيروئيد بسيار بالا بود. در اين مناطق قارچ كشهاي مانكوزب، مانب، زيرام، ميتران و مانزات به وفور استفاده مي‌گرديد.
بعضي كشاورزان خيال ميكنند سموم شيميايي براي آنها مشكلي ايجاد نمي كند اما مدارك و شواهد نشان مي‌دهد كه در معرض آفت كشها قرار گرفتن بسيار خطرناك است.

منبع: www.pmac.net

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/٩ - مهدی ابراهیمی

كمبود مواد غذايي سالم در چين باعث افزايش تقاضا براي محصولات ارگانيك گرديد

ماهي باعث سرطان مي شود، حلزون باعث مننژيت، شير خشك باعث مرگ كودكان، هر روز يك خبر وحشتناك درباره غذاها منتشر مي‌شود. اين اخبار باعث افزايش گرايش مردم چين به غذاهاي ارگانيك گرديده است.
در ابتدا بازار محصولات ارگانيك در چين زياد خوب نبود اما بتدريج اين بازار طرفداران خود را پيدا كرد. به نظر مي‌رسد در چند سال آينده تحولات عظيمي در اين بخش اتفاق بيافتد.
آقاي تيرس استاد دانشگاه واشنگتن مي گويد كاهش سلامت مواد غذاي باعث افزايش تمايل مصرف كنندگان به مصرف غذاهاي ارگانيك ميشود. او گفت من فكر ميكنم اين موضوع در شهرهاي چين بيش از نقاط ديگر حائز اهميت باشد. او اين سخنانن را در هنگام بازديد از دانشگاه كشاورزي چين بيان كرد.
طبق اطلاعات فدراسيون بين المللي جنبش محصولات ارگانيك(IFOAM) چين 23 ميليون هكتار زمين گواهي شده ارگانيك دارد كه اين ميزان زمين حدود 1% از كل زمينهاي كشت شده چين است.
فروش محصولات ارگانيك در چين بيش از 50% رشد داشته است، با اين حال بيشتر محصولات ارگانيك چين صادر مي گردد.
رئيس جمهور چين آقاي جين تائو در ماه گذشته در طي سخناني گفت كه تلاشهاي بيشتري براي توليد محصولات ارگانيك بايد صورت گيرد و اين نشان از اهميت داددن مسئولان چيني به سلامت و امنيت غذايي است.
از مشكلات سلامت غذايي ميتوان به تجمع فلزات سنگين در سبزيجات، تجمع رنگيزه هاي سمي در تخم مرغ و تجمع داروها در مواد غذايي اشاره كرد كه توجه جهانيان را به خود جلب كرده است.
اخيرا مرگ و مير حيوانات خانگي در آمريكا نيز سر و صداي زيادي را به پا كرده است و باعث افزايش نگرانيهاي جهاني از سلامت غذاها شده است. دليل اين مرگ وميرها استفاده از سم ملامين توسط دو شركت چيني در توليد غذاي حيوانات خانگي، خوك، طيور و ماهي بود.

صادرات در كنار رشد محصولات
چين داراي چندين فروشگاه زنجيره اي است كه محصولات ارگانيك از قبيل ميوه، سبزيجات، گوشت و محصولات شوينده ارگانيك را بفروش مي رسانند. ميزان صادرات محصولات ارگانيك 30 ميليون دلار در سال است.
بهر حال محصولات چيني معروف به تقلب هستند. استاندارهاي محصولات ارگانيك كشورهاي غربي نيز بسيار سخت گيرانه است و چيني ها براحتي نمي توانند اين استانداردها را بدست آورند. در كشور چين تقلب در برچسب هاي  محصولات ارگانيك زياد است و مردم چين نيز خود اطمينان كاملي به محصولات كشورشان ندارند. اما براي مصرف كنندگان شهري چين مصرف غذاهاي سالم بسيار اهميت دارد.

منبع:   www.reuters.com

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/۸ - مهدی ابراهیمی

فرانسه توليد ذرت تراريخته را نپذيرفت

فرانسه نيز مانند آلمان از كشت ذرتهاي تراريخته شركت آمريكايي مونسانتو جلوگيري كرد. آلمان چندي پيش از ورود ذرتهاي تراريخته ژنتيكي به نام MON 810 جلوگيري كرد.
اين ذرت حاوي سمي است كه باعث از بين رفتن آفات ذرت ميگردد اما با ترشح اين سم به محيط زيست نيز معلوم نيست چه اتفاقي خواهد افتاد.
اين ذرت تراريخته حاوي ژن باسيلوس تورينجنسيس(BT) است كه از خود سمي ترشح مي‌كند كه باعث از بين رفتن كرم ساقه خوار اروپايي ذرت مي‌گردد.
آقاي آلان چوپ وزير اكولوژي فرانسه در مصاحبه با مجله ال پايس گفت كه تا وقتي اثر اين محصول تراريخته بر روي محيط زيست مششخص نگردد فرانسه اين نوع ذرت را كشت نخواهد كرد. هنوز شركت مونسانتو مداركي مبني بر بي ضرر بودن اين ذرت بر روي محيط زيست ارايه نكرده است. او افزود البته تخقيقات بر روي محصولات تراريخته در زمينه دارويي و مواد غذايي در فرانسه ادامه خواهد داشت.
غذاهاي تراريخته ژنتيكي اگرچه در آمريكاي شمالي فروش بالايي دارد اما در اروپا به اين غذاها حساسيت خاصي نشان مي دهند. گروههاي طرفدار محيط زيست در اروپا مخالفت شديدي را با اين محصولات از خود نشان داده اند و خواستار ممنوع كردن ورورد اين نوع محصولات به محيط زيست هستند.

منبع : www.afp.com

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/٧ - مهدی ابراهیمی

كشف ويروسي براي مبارزه بيولوژيك با مورچه قرمز آتشي

مورچه قرمز آتشي باعث آزار و اذيت زيادي براي كشاورزان، دامداران و بقيه افراد شده است. محققان اخيرا ويروسي را كشف كرده اند كه باعث از بين رفتن اين مورچه ها مي شود. اين مورچه ها از دهه 1390 در امريكا مشاهده گرديده و سالانه حدود 6 بيليون دلار خسارت به محصولات كشاورزي وارد ميكند
آقاي واندر مور مدير اين پروژه تحقيقاتي مي گويد اين ويروس پتانسيل بالايي براي مبارزه با مورچه قرمز آتشي دارد.
كلني هاي بزرگ مورچه قرمز آتشي باعث آسيب شديد به مزارع، باغات، تجهيزات الكترونيكي و فرسايش شديد خاك مي شوند. همچنين انسان و حيوانات نيز از نيش اين مورچه ها در امان نيستند. اين مورچه ها در مزارع، مراتع و چمنزارهاي شهري ديده شده است. و به جاهاي مرطوب بسيار علاقه مند هستند.
در شرايط آزمايشگاهي ويروس SINV-1 پايدار و مسري است. اين ويروس مي‌تواند يك كلني  مورچه را در عرض سه ماه نابود كند. محققان معتقدند اين ويروس يك عامل بيولوژيكي موثر براي مبارزه با مورچه قرمز آتشي است.
البته براي مبارزه بيولوژيكي با مورچه قرمز آتشي تنها اين ويروس نيست بلكه حشرات و عوامل ديگري نيز وجود دارند. براي مثال يك نوع زنبور كوچك وجود دارد كه با تخم گذاري بر روي اين مورچه ها باعث از بين رفتن آنها مي‌گردد.
لازم بذكر است تمام مورچه هاي قرمز آتشي مضر نيستند. از آنجا كه اين مورچه ها همه چيز خوار هستند باعث كاهش جمعيت كنه ها در مرتع مي‌گردند. همچنين اين مورچه ها كرمهاي ساقه خوار نيشكر را با نيش زدن از بين مي برند.

منبع:  خبرگزاري آسوشيتد پرس

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/٦ - مهدی ابراهیمی

گياهان مهم زراعي كه تحت تاثير گرم شدن زمين زمين قرار گرفته اند

گرم شدن ناگهاني زمين در اواخر قرن بيستم باعث كاهش عملكرد چند گياه زراعي مهم گرديده است. كه نتايج اين توسط محققين مورد بررسي قرار گرفته است.
افزايش دما بين سالهاي 1981 تا 2002 باعث كاهش توليد گندم، ذرت و جو گرديده. تخمين زده ميشود كه اين كاهش حدود 40 ميليون تن در سال باشد.
اگر چه اين ارقام در برابر توليدات فراوان جهاني بسيار كم به نظر مي‌رسد اما دانشمندان هشدار داده اند كه با ادامه اين روند كاهش بيشتري را در توليد غلات شاهد خواهيم بود. اين مطالعه در مجله مطالعات زيست محيطي منتشر شده است و نتايج گرم شدن زمين را به ميزان 0.7 درجه سيليسوس بين سالهاي 1998 تا 2002 بررسي كرده است.
اگرچه اين گرم شدن نسبت به پيشرفتهاي تكنولوژيكي ناچيز است اما دانشمندان مي‌گويند روند گرم شدن زمين نگران كننده است.
در اين مطالعه دانشمندان فقط ميانگين بارندگي و دما را براي مناطق مختلف اندازه گيري كرده و عملكرد محصولات را از طريق آمارهاي سازمان خواربار كشاورزي سازمان ملل متحد بدست آوردند. اين آمار نشان داد كه رابطه ساده اي بين دما و عملكرد محصولات وجود دارد. و با افزايش هر 0.5 درجه دماي كره زمين كاهش 3 تا 5% در عملكرد محصولات را خواهيم داشت.
منبع: www.commondreams.org

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/٥ - مهدی ابراهیمی

توليد شكر ارگانيك براي اولين بار در جهان

مزارع نيشكر فيجي در حال تبديل مزارع نيشكر معمولي به ارگانيك است. اقاي چادهر وزير كشاورزي فيجي مي‌گويد كه اين اين مزارع پتانسيل بسيار عالي براي شروع  توليدات ارگانيك است.
وي در بازديد از مزارع نيشكر ارگانيك گقت كه اصول كشاورزي ارگانيك چيز جديدي نيست اما واژه كشاورزي ارگانيك ممكن است استفاده هاي جديدي را داشته باشد. كشاورزي ارگانيك استفاده از بخشي از دانش سنتي است كه توسط آبا و اجدا قبل ما قبل از اينكه سموم و كودهاي شيميايي اختراع شوند مورد استفاده بوده است.
او گفت كه توليد محصولات ارگانيك باعث بهبود شرايط اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و زيست محيطي مي‌گردد جون پروژه توليدات ارگانيك فقط مربوط به منابع آب و زمين نيست بلكه به سلامت جامعه نيز توجه دارد.
هدف از اجراي اين پروژه بدست اوردن فن آوري توليد شكر ارگانيك و توليد شكر ارگانيك براي اولين بار در جهان است.

منبع: www.fijitimes.com

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/٤ - مهدی ابراهیمی

غذاهاي ارگانيك باعث كاهش سطوح سموم آفت كش در غذاي كودكان مي‌شود

با تحقيقات دانشمندان مشخص گرديده كه غذاهاي ارگانيك حاوي سطوح كمتري از آفت كشهاست. آقاي آلكس لو استاديار دانشگاه واشنگتن مي‌گويد كه غذاهاي ارگانيك خطر كمتري از نظر باقيمانده آفت كشها براي كودكان دارد.
تحقيقات نشان داده كه سموم ارگانو فسفره باعث ضايعات عصبي بر روي انسان و حيوان ميگردد.
آقاي دكتر لو مي گويد استفاده از سموم ارگانو فسفره در مناطق مسكوني بايد ممنوع گردد.
او بر روي دو سم پر مصرف مالاتيون و كلرپيرفوس(دوراسبان) تحقيقات خود را متمركز كرد. او آزمايش خود را با اندازه گيري ميزان باقي مانده اين دو سم در ادرار 23 دانش آموز شروع كرد.
اين دانش آموزان سنين بين 3 تا 11 سال داشتند و ابتدا از غذاهاي معمولي تغذيه شدند و 3 روز بعد از غذاهاي ارگانيك تغذيه كردند. بعد از استفاده از غذاهاي ارگانيك تمام دانش آموزان از باقي مانده سموم در بدن آنها خبري نبود. اما وقتي دوباره با غذاهاي معمولي تغذيه شدند دوباره سطح متابوليت هاي مالاتيون به 5 تا 236 قسمت در ميليون رسيد و نتايج مشابهي با همين ميزان در مورد سم كلرپيرفوس مشاهده گرديد.

منبع: www.scincedaily.com

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/۳ - مهدی ابراهیمی

سطوح بالاي ويتامين C و سطوح پايين نيتروژن در پرتقال‌هاي ارگانيك مشاهده گرديد

تاكنون دانشمندان تلاشهاي زيادي را صورت داده اند تا نفاوت بين ميوه هاي ارگانيك و ميوه هاي معمولي را دريابند. در مناطق با آب و هواي مديترانه اي شدت آفات در مزراع پرتقال كم است و آفت كشها خيلي كم مصرف مي‌گردند. و اين مساله باعث شده كه نتوان با اندازه گيري باقيمانده هاي آفت كشها در پرتقال آن را از نظر ارگانيك بودن يا معمولي بودن تشخيص داد.
يك گروه از محققان ايتاليايي با تحقيق بر روي اين موضوع مشخص كرده اند كه نوع نيتروژن و مقدار نيتروژن پرتقال هاي ارگانيك با پرتقالهاي معمولي تفاوت داشت و در پرتقالهاي ارگانيك نيتروژن كمتري وجود دارد. ميزان نيتروژن پرتقال هاي ارگانيك 30% پايين تر از پرتقال‌هاي معمولي بود. همانطور كه مشخص شده سطوح پايين تر نيتروژن باعث كاهش نيتروآميناز كه باعث سرطان روده است مي‌شود.
در مورد ويتامين C  نيز پرتقال هاي ارگانيك حاوي ميزان بيشتري ويتامينC  بودند كه ان ميزان به بيش از 12% مي‌رسد.

منبع: www.organicconsumer.com

پيام هاي ديگران ()        link        ۱۳۸٦/۳/٢ - مهدی ابراهیمی